Ki ért fel a csúcsra!

Ki lett a Domb-futás versenysorozatban a bajnok.
Egy hangulatos vacsorás est keretében kerültek díjazásra azok a futók, akik legeredményesebben szerepeltek 2016-ban.
     A Veyron rendezvényházban tartott Futóklub-partyn Varga Tibor, a IUSTITIA Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. Kitért arra, hogy a jelenlévők nélkül nincs futóverseny: futók hiányában nincs rendezvény, de a segítők közreműködése is elengedhetetlen.
     Bevezetőként a múlt év néhány emlékezetes pillanata is felelevenítésre került, többeknek mosolyt csalt az arcára.
     Először néhány szám a 2016-s évről: több mint 1000 célbaérkezés a 7 versenyen. Ez a szám annak fényében különösen szép eredmény, hogy több alkalommal is

helyi vagy környékbeli verseny volt a Domb-futás időpontjában. Másrészt 2007-ben, az induláskor még 100 célbaérkezést is alig értük el. Míg 2010-ben csak 5 személy volt, aki mindig jelen volt, addig tavaly már 17 rendszeres indulót rögzíthettünk.
     „A részvétel a fontos”-elv érvényesítésével több korcsoportban olyan személyek is dobogóra állhattak, akik talán nem a leggyorsabbak voltak, de rendszeresen indultak a futásokon és az apró pontok összegyűjtése részükre kifizetődő volt.
     Az eredményhirdetést követően mindenki jóízűen fogyasztotta a bőséges vacsorát, közben baráti beszélgetés keretében egyénileg értékelték saját és egymás futásait.

     Képek és videó a Képtárban »
     Kezdőoldal »

A kapufáról bepattant...
     Idén is szervezünk tornákat az amatőr focisták részére. Mi sem gondoltuk, hogy ilyen nagy lesz az érdeklődés: a tervezett 6 csapat helyett több, mint 10-n érdeklődtek a torna iránt!
     Talán szerepe lehetett ebben annak, hogy a korábbi szabályok kisé módosultak: a csapattagok felének 35 év felettinek kellett lennie.
     Két négyes csoportban indultak meg a küzdelmek. Kemény, de sportszerű csatákat láthatott az, aki kilátogatott a „Gáspár-Szakközép” sportcsarnokába. S a „Kapufa” igazságos volt; kb. fele-fel arányban befelé illetve kifelé pattant a labda. Nagyszerű megmozdulások, szép cselek, bombagólok színesítették a mérkőzéseket.
     Az első csoportból az NNC Frogs és a Jocibáfoci csapata jutott a legjobb négy közé (pedig a csoportban 3. csapat (KÖD SZSC) is 6 ponttal végzett!).
     A második csoport résztvevői nyugalmas ebéd helyett az izgalmas mérkőzések részesei lehettek. Bár gólokból kevesebbet láthattunk mint délelőtt, a küzdelem ugyanolyan színvonalú volt. Még a végére is maradt izgalom: az utolsó meccsen dőlt el nemcsak továbbjutók neve, de a sorrendje is! S a nap vége felé már nagyon nem volt mindegy, hogy mennyi pihenő van két mérkőzés között…
     A második csoportból a Blényó-terasz és a KC Pozor harcolhatott tovább a kupáért.
     A döntőbe jutásért először a KC Pozor lépett pályára. Az utolsó csoportmérkőzés éles küzdelmét követően –kis pihenőt követően- „bemelegedve” viszonylag könnyen jutottak túl az NNC Frogs csapatán.
     A hosszú pihenés nem tett igazán jót a Jocibáfoci csapatának; a Blényó-terasz a mérkőzést végig uralva jutott a döntőbe.
     A bronzmérkőzésen már két ismerős csapat találkozott. Délelőtt 2 gólós különbség volt a két csapat között. Jocibáfoci nagyon készült a visszavágásra. Talán ennek is tudható be, hogy szoros mérkőzésen, csak egy góllal alulmaradtak az NNC Frogs-sal szemben.
     A döntőben megismétlődött a délutáni csoport első mérkőzése azzal, hogy itt nem lehetett döntetlen. Egyenlő felek küzdelme sokáig mégis ezt sejtette. Bár számos szép megmozdulás volt, cselek-passzok sorozata végén sokszor a Kapufán csattant a labda….
     A végeredmény nem a csapatok közötti különbséget tükrözi; a gólok a mérkőzés utolsó fázisában estek.
     A 12 csoportmérkőzésen 63 gólnak tapsolhattak a nézők. Sportszerű küzdelem ellenére 1 piros lap becsúszott. Az izmok elfáradtak, a szalagok nyúltak, az idegek feszültek, de sérülés nem történt.
     A torna végeredménye:
     1; KC Pozor
     2; Blényó-terasz
     3; NNC Frogs
     4;Jocibáfoci

     A torna gólkirálya: Hegyesi Tamás (NNC Frogs) 7 gól
     Legjobb kapus: Bretus János (KC Pozor)
     Legjobb mezőnyjátékos: Polivics Mihály (Blényó-terasz)
     A focitornák sorozata folytatódik!
     Az érdeklődésre tekintettel már lehet, hogy áprilisban, de június 24-én biztos!

     Az eredmények letölthetőek ITT »
     Képek a Képtárban »
     Kezdőoldal »

© Csiga61, 2011